Twilight - Bokrecension

Handling: Bella (Isabella) flyttar till sin pappa som bor i Forks efter att ha bott med sin mamma i Phoenix i alla sina år. Hon brukade bara träffa hennes pappa om somrarna, men nu har hon bestämt sig för att bo med honom ett tag. 
Från början hatar Bella Forks, men under tiden hon försöker att smälta in i Forks, börjar hon komma nära en kille som är helt annorlunda till skillnad från hon själv. I början uppträder han konstigt mot henne, men de kommer närmare och närmare varandra och blir mer fästa vid varandra. Bella är förälskad i Edward, även fast hon är medveten om vad han och hans familj är. Vampyrer. 
 
Åsikt: Självklart så vet ni säkert vad jag kommer att skriva. Vi har säkert alla sett filmen Twlilight, och den är otrolit bra, tycker jag. Boken var minst lika bra om ni frågar mig. Jag är inte en läsperson direkt, men jag behövde läsa en bok till engelskan och då tänkte jag ta denna, eftersom jag ändå hade sett filmen. Då skulle det bli lättare att se bilderna framför sig. 
Boken var så bra! Den var inte alls svår att läsa. Den var lätt att förstå, och man kan ju inte låta bli att le när boken berättar om när Bella och Edward är tillsammans. Jag gillar denna boken väldigt starkt. Den rekommenderas för dem som vill läsa lite enklare engelska böcker. Även fast ni kanske inte gillar att läsa så mycket (som jag), så blir man faktiskt beroende av att läsa, eftersom det är så spännande. 
 
Betyg: 10/10 poäng!
 

Design + My day

Hej bloggläsare & bloggen!
Håller just nu på med designen till bloggen. Det tar verkligen all energi ur mig, men jag försöker att göra den så snygg som möjligt. 
Vad tycker ni än så länge? Jag tänkte fortsätta till helgen, för dagarna blir fulla nu. Ska träffa Hannah nästan varje dag, så det blir inte så mycket tid till att fixa i bloggen. 
 
Idag var jag i alla fall i skolan. Jag läste klart min bok. Twilight, ni vet säkert mycket väl vilken det är. Tyvärr så blev det ingen idrott för mig idag. Jag hade ont i huvudet och mådde inte så bra, men det var väl tur det, för jag orkade verkligen inte att ha idrott idag. 
Istället stannade jag kvar i skolan och kollade på någon film som jag missade igår med Hannah och så kollade vi på lite One Direction klipp. Det var ganska mysigt, hehe. 
Efter skolan kom mamma och skjutsade hem mig. Riktigt skönt. Hon skjutsade mig i morse också! 
Och när jag kom hem tog jag ett rejält mellanmål, städade sen hos kaninerna och sen trodde jag att jag skulle på tennis, men det blev inte så. Pappa hade fortfarande ont i ryggen, så han vill vila sig så att det inte blir värre. Jag förstår honom, men det var synd att det inte blev träning idag.. 
Istället började jag skriva på novellen och så kollade jag lite på tv. 
 
Hoppas att eran dag har varit bra.
Puss Julia 

The last moment - Kapitel 4

Previous...
 
Jag försökte att koncentrera mig på att inte kolla på Justin, då blev jag bara nervös. 
-Well, your first day is very impressive, sa han kaxigt och höjer på sina ögonbryn. 
Jag försökte att ignorera honom och göra det jag skulle, men han bara fortsatte att prata. 
-Michael must be very satisfied with you, right? 
-Hey, what do you want? I know I messed up today, ok? Do your own bussiness! utbrast jag och gick sedan ut ur rummet och satte mig på en stol en bit bort från Michael. 

Jag var äntligen hemma. Jag hade bara precis kommit innanför dörren, sedan pustade jag ut den största pusten jag någonsin fått ur mig. Mina fötter bar direkt av mot vardagsrummet och jag slog på tv:n framme på skärmen innan jag la mig ner i min bruna skinnsoffa. 
Denna dagen hade varit ett helvete. Nästan värsta dagen i mitt liv. Först är man orolig och nervös över hur det kommer att gå första dagen och vad man ska bli tilldelad att göra, sedan får man reda på att man ska jobba med Justin Bieber och att han är värsta bitchen. Mitt nya jobb kunde inte bli bättre. 
Det värsta var att han skulle komma om ett par dagar igen och jobba med oss. Jag längtade verkligen inte tills dess. Förhoppninsvis skulle dagarna gå långsamt och segt. 
Visst, jag kunde medge, han hade en talang. Han var duktig idag i studion, men jag brydde mig inte. Hans attityd var inte den sort som jag direkt gillade. 
Mina ögon slocknade och innan jag visste ordet av det, sov jag. 
Jag färdades bort i mina drömmar och bort mot mitt andra liv. 
 
-"You may kiss the bride", sa en röst och jag skulle precis närma mig hans perfekta läppar när jag såg ansiktet. Det hade inte varit med i min dröm förut, men jag kände igen vem det var. Den jag fruktade mest av alla. Den jag minst av alla killar i hela världen önskade att det var som jag snart i detta ögonblick skulle kyssa. 
-"I love you Jen," sa det bekanta ansiktet. Hans läppar kom ännu ett snepp närmare mig, men jag backade undan. Aldrig i livet att jag skulle kyssa Justin Bieber. Hellre kysste jag en smutsig apa med allför mycket hår. Jag visste att detta var en dröm, men jag kunde inte hjälpa att jag blev äcklad av tanken att jag stod i kyrkan och jsut skulle gifta mig med Justin.. Bieber. 
-"Back off!" utbrast jag och jag kunde slå vad att jag skrek så högt så att jag till och med utanför mina drömmar skrek. 
Jag sprang iväg, bort ifrån honom och mot utgången. Folket som satt i läktarna i kyrkan kollade chockat på mig där jag sprang i min långa bröllopsklänning. Jag tog tag i handtaget på dörren och sprang fort över tröskeln och ut i ingenstans. 
 
Justin's perspektive
Det var tionde gången idag som jag hade försökt att ringa till Rachel, men inget svar. 
Jag hade nyss kommit hem från studion, som egentligen hade varit ganska kul. Det var kul att plåga den nya anställda, bara för att hålla på lite. Jag hade ju varit på så dåligt humör hela veckan, därför var det kul att hålla på med henne. Jag märkte att hon blev irriterad och att hon inte direkt gillade mig, men det kunde jag väl alltid fixa på ett eller annat sätt. 
Egentligen var hon ganska schysst. Visst, hon kom försent till studion, men vem bryr sig? Jag kom inte alls igår. 
 
-Hey, how was the recording today? frågade mamma efter ett tag när hon hade märkt att jag kommit hem.
-Oh, hey! Well, it was pretty much fun, actually. 
-How great! Did you got finished with anything? frågade hon under tiden hon höll på med maten. Det luktade stroganoff i hela lägenheten och det var först då som jag insåg hur hungrig jag egentligen var. 
-Yes. We got finished with "Be Alright", but I'm going back on tuesday. Do you need any help with the food, mum? 
-Great. No honey, it's ok. But I'll leave tomorrow, so then you have to fix the food by your own. You think you can do that? sa hon med ett litet flin. Jag grimatiserade till henne och tog sedan ner tallrikar och bestick från skåp och lådor. 
-I'm actually eighteen. I think I can handle it. 
-Well, I know you can handle everything else, but since you're not exacly a good cooker, so am I pretty worried, sa hon och höjde sitt ena ögonbryn. 
-Believe me, mum. I'll be ok. Just let me help you setting the table. 
-Ok. I believe you, honey. 
Det var rätt ledsamt att mamma skulle åka imorgon. Det skulle kännas tomt utan henne. Hon hade varit och hälsat på nu i en vecka. Egentligen bodde hon i Los Angeles, och jag brukade också bo där förut, men sen valde jag att flytta till New York. 
Jag hade ingen större orsak till att flytta. Jag gillade Los Angeles, men det var för mycket sol antar jag. Jag föredrar mellanväder, precis som det är i New York. Mamma var lite annorlunda. Hon föredrog solen där hon kunde bli brun. 
 
Vi satte oss ner vid bordet och jag började att ta upp lite stroganoff på tallriken tillsammans med ris och lite grönsaker. Det enda jag längtade efter var att sätta tänderna i köttet och bara njuta. Hela dagen hade varit rätt full, förutom den halvtimmen som vi väntade på Jen. Jag hade knappt haft tid att äta. Det enda som jag hade fått i mig var en macka och en latte. Inte mycket, och enligt Scooter så behöver artister extra mycket näring och mat i sig, men det brukade han väl bara säga för att jag skulle äta bättre och mer. 
Jag var rätt dålig på att äta bra, men det var bland annat för att jag var dålig på att laga mat. 
Jag förstod aldrig hur jag skulle göra, även om jag gick efter recept. Matlagning var komplicerat.
-How did the stroganoff taste? frågade mamma under tiden hon smått blåste på sin mat på gaffeln för att det inte skulle vara så varmt så att hon brände sig. 
-It tasted great, mum. You're right. I don't think I can survive without your cooking. I think you need to stay, sa jag med ett leende. Jag lurades lite med henne, men det visste hon såklart. 
-Hm.. Good try. 
-What? I can't survive without you, mum. 
-You have survived before, I think you can survive now to, sa hon med en allvarlig röst. 
-Yes, I survived before when I had Rachel. She could cook, but now it's over between us. 
Nu hade jag tappat aptiten. Nu kunde jag inte få tankarna bort från Rachel. Jag undrade vad hon gjorde just nu, vad hon tänkte, och om hon någonsin tänkte på mig. 
Jag antog att jag aldrig skulle få reda på om hon fortfarande hade känslor kvar för mig, även fast jag hade varit en skithög. 
-You're right. What happened between you two, you never told me?
-I was a jerk, as always, sa jag ledset, Jag tog min tallrik och slängde maten som jag inte hade ätit upp och sedan satte jag ner allt i diskmaskinen. 
Mina ben och fötter tog mig sedan in i sovrummet, där jag stängde dörren efter mig. 
 

Lovade jag eller lovade jag?? 
Haha, äntligen kom kapitel 4 ut! 
Denna delen kanske inte är lika lång som de andra kapitlena, men det är i alla fall ett kapitel. 
Jag hoppas att ni gillar delen. Glöm inte att kommentera era tankar och åsikter. 

Puss Julia 

Novell - Imorgon

Som ni har märkt så har jag inte lagt upp en del i novellen på ett tag, men jag har bestämt mig för att nästa del ska komma upp i morgon. Jag lovar på heder och samvete att jag ska skriva den imorgon och lägga upp. 
Jag har inte haft så mycket tid att skriva den förut, men jag ska börja skriva på den direkt när jag kommer hem ifrån tennisen imorgon, så ha tålamod, för den kommer upp någon gång imorgon kväll!
 
Men nu ska jag nog gå och krypa ner mig i sängen och lyssna lite på musik innan jag ska sova. 
Godnatt. 
Puss Julia

Vill se | Breaking Dawn Part 2

Trailer 
 
Shit! Trailern får mig verkligen att rysa och längta tills jag får se filmen. 
Man ser på Facebook och Instagram varje dag, folk som lägger ut att de ska och har kollat på filmen och säger att det är jättebra och då blir man alltför avundsjuk.
Förhoppningsvis ska jag och Hannah kolla på den på fredag när vi har hemstudiedag. Annars blir det förhoppningsvis någon annan dag i helgen, för jag måste verkligen se den. 
 
Någon av er som har sett den och vill berätta något om den? Vad ni tycker och så, inte bara att den var bra, utan beskriver lite mer. 
 
 
 

Skyfall - Recension

 
 
Handling: Beskriver väldigt kort. Någon har stulit en sorts lista av MI6 som 007 ska hämta tillbaka. Och det går ju lite sisådär för Bond, när han blir skjuten av sin kollega.
Sedan blir även hans kontor attackerat av "tjuvarna" eller vad man ska kalla dom, och hans chef ligger risigt till. Hur ska Bond klara av detta?
 
Åsikt: Jag tycker att filmen var jättebra faktiskt, med tanke på att jag brukar ha svårt för att hänga med i Bond filmerna, men denna var ganska lätt att förstå. Det hände mycket nästan hela tiden, vilket var bra, för annars blir det tråkigt. Väldigt spännande genom hela filmen, vilket gjorde den extra bra och särskilt eftersom den varade i över två timmar. Härligt. 
 
Poäng: Filmen får en 10:a!! 
 
Jag tycker att alla borde ta sig tid att se den. I alla fall de som brukar se och tycka om James Bond filmerna, för detta är nog den bästa av dem alla som jag har sett. 
 

Fortfarande sjuk

Hej bloggen!
Som rubriken säger, fortfarande sjuk. Jag tänkte först gå till skolan idag fastän jag i morse kände att jag ahde ont i magen, fast sen blev det värre så jag fick stanna hemma idag. Typiskt, för jag ville verkligen till skolan. Jag känner att jag har varit borta så mycket och jag har missat flera tisdagar nu. 
I eftermiddag skulle jag egentligen på konfirmation också, men det blev inte så. Låg hemma i soffan och kollade på tv i min ensamhet. Mamma var iväg i Malmö, så jag fick vara hemma själv hela dagen. 
Ganska skönt, men ändå jobbigt när man inte mår bra. 
 
Imorgon blir det förhoppningsvis skola och när jag kommer hem måste jag snabbt städa hos kaninerna, för där ser för hemskt ut.. Efter det blir det tennis med min fader. Har saknat tennisen nu i två veckor, eftersom vi inte spelade förra veckan, så det ska bli kul. 
Ska även ha idrott imorgon. Blä! Fast egentligen är det ganska kul, för just nu har vi volleyboll med tanke på att vi tränar inför volleybollsturneringen som är den 14 December, tror jag. Och volleyboll är ganska kul faktiskt. 
 
Jag vet att jag skrev i söndags att jag skulle skriva en recension på Skyfall som jag såg, och hade därför tänkt skriva den nu. 
Så vi hörs om en stund igen. 
Puss Julia 

Bio

Hej bloggen.
 
Förlåt för att jag inte bloggade något igår. Hade inte riktigt tid till det, eftersom jag och familjen var i Lund igår och shoppade. Hittade ingenting, men det var ändå kul att komma hemifrån lite. Måste spara pengar tills vi ska till Thailand över jul och nyår, för att då blir de nog lite shopping.
 
Idag var jag, mamma och pappa i Malmö och kollade på bio. Vi såg Skyfall och jag tyckte att den var jättebra faktiskt. Jag kommer att göra en recension om den senare, men just nu ska jag sätta mig ner och äta. Mamma har fixat kyckling med ris. Riktigt mumsigt, så hörs senare.
 
Puss Julia

Fuck

Fuck att Malcolm åkte. 
Jag får bomba mig själv med klipp från hans tid i x factor.
Nu dog jag. 
Hejdå.
:'(

Ofattbart. Malcolm vs J.e.m

Kan inte fatta att Malcolm och Jem står i duell. Trodde verkligen inte det.. 
Men jag är i alla fall väldigt glad att Isak gick vidare. Tur att de pengarna som jag förlorade när jag röstade på honom inte gick helt åt spillo.
Nu hoppas jag verkligen att Malcolm går vidare, för det är ingen x factor utan honom. 
Vad tycker ni?
 
Håller tummarna här, men om man kollar på "statistiken" på facebook över dem som skriver, så tror jag faktiskt att jem åker. Typ alla som man ser skriver Malcolm och ingen har änn så länge skrivit jem.
Hoppas på de bästa. Spännande.

Händer i helgen?

Hmm.. 
Vad händer i helgen?

Jo, pappa kom med ett ganska bra förslag vi middagen innan. Han tyckte att vi kunde åka in till Malmö imorgon och kanske kolla lite i affärer och sen se på någon bra bio. Typ Skyfall eller Taken 2. 
Ganska bra idé, med tanke på att jag ville fylla på garderoben och är sugen på att kolla på nån bra bio. Men vi får se hur det blir. 
Annars ska jag nog bara ta det lugnt i helgen. Kanske träna lite om jag orkar och har tid. 
Det blir nog ännu en mysig helg med familjen. Skönt. 
 
Men nu börjar x factor igen, så hörs sen. 
 
 

X Factor

HEJ BLOGGEN!
Äntligen fredag, vilket betyder x factor! 
Sitter just nu och ska smsa in en röst på Isak. Är sjukt rädd att han ska åka ut och vill verkligen inte det. Han är så bra och så gullig, så jag vill ha kvar honom ett tag till, tack. 
Vem hejar ni på?
Egentligen vill jag inte att nån ska ut, fast om jag måste välja blir det nog j.e.m eller Benny. Jag vet att alla säger att de tycker att j.e.m är så bra, men  bra är dem faktiskt inte. 
 
Idag var jag i skolan. Egentligen skulle jag redovisa min engelska som jag har väntat på att bli klar med nu i ett par veckor, men jag gick inte ens in i redovisningsrummet, för jag såg att Christel hade fullt upp som det var. Rummet var fullproppat..
Men jag redovisade i alla fall 50% av musikdelen denna terminen. Vi skulle spela Love is all around på gitarr, eller ja bara början. Det gick ganska bra. Fick ett C, så det gick bra, men ville förstås ha högre betyg. Menmen.. 
Nästa vecka blir det att redovisa trummor och det kommer nog att gå mindre bra, haha. Kan det verkligen inte alls, men jag får väl öva nån dag nästa vecka innan redovisningen. 
 
Som ni kanske ser så ser designen inte jättefin ut, men jag håller på att fixa den så att den ska bli snyggare och så. Ville ändra lite, så jag ska väl hålla på med bloggen lite ikväll under tiden jag väntar på att x factor resultaten ska komma in och sen kolla vem som åker ut. 
Jag hoppas att ni kommer att tycka om en nya designen. 
Puss Julia 

Dåligt uppdaterat

Hej bloggen!
Det var ett par dagar sedan jag skrev något inlägg, och jag är ledsen för det. Känner ingen inspiration plus att jag inte har mått så bra, så jag har mest degat framför tv:n.

Igår blev det ingen tennis. Pappa kände sig inte bra i ryggen, så vi stannade hemma. Det var tur det, för senare mådde inte jag så bra heller och idag stannade jag hemma pga magont.
Inte kul. har missat franskan båda dagarna denna veckan. Skulle ju ha kollat klart på den konstiga mangafilmen idag..

Imorgon blir det förhoppningsvis skola. Jag måste i alla fall försöka med tanke på att jag måste redovisa mitt engelska steg och så måste jag öva inför musikredovisningen.
Har mycket att göra, så det går inte att missa fler dagar nu innan jullovet.

Jag hoppas i alla fall att ni mår bra och att eran dag har varit bra.
Puss Julia ♡

Goodnight

Godnatt bloggen 
 
   
Som sagt, jag får se om jag kommer till skolan imorgon, för efter maten idag fick jag otroligt ont i magen, så att när jag står upp eller går så värker det jättemycket. Fast om jag sitter eller ligger ner så är det bra, men jag hoppas att det går över tills imorgon. 
Nu ska jag borsta tänderna och läsa lite innan jag ska sova. 
 
Hörs imorgon. 
Puss Julia 

I knew you were trouble when you walked in

Hej bloggen!
Ännu en dag som jag var sjuk. Blää! Det kändes som världens snurrade i morse, jag hade ont i huvudet och mådde väldigt illa, så det blev ingen skola idag. 
Förhoppninsvis ska jag komma imorgon, jag har ju lovat Hannah det, men ja om jag inte mår bra så kan jag ju inte komma.. 
 
Så att i princip hela dagen har jag legat antingen i sängen eller i soffan. Mest i sängen, med tanke på att jag sov till halv tolv, fast sen gick jag ner och kollade på ghost whisperer från igår som jag hade spelat in. Lika bra som alltid. 
Efter det gick jag upp i sängen igen och kollade in på kenzas blogg. Jag hade inget bättre för mig, så jag läste i princip allt i hennes blogg (som var uppdaterat den senaste månaden) plus att jag läste igenom hennes frågor och svar, osv. 
Ganska kul, har aldrig läst hennes blogg förut, men hon är ju en av Sveriges största bloggare. Jag kommer definitivt att kika in där igen, hon är ju så snygg och hon verkar helt fantastisk. 
 
När klockan var cirka halv fyra bestämde jag mig för att gå ut och jogga lite, eftersom jag kände mig bättre, så då gjorde jag det. Det var ganska drygt och jag är ju så dåligt tränad så då är det extra jobbigt att springa. Det blir så tungt och man får ont i hjärtat, med mera. 
Nu i efterhand kan man klappa sig själv på axeln och bara känna vinnarglädjen att man orkade springa i fyrtiofem minuter. 
När jag kom hem igen tog jag en dusch och sen blev det tacos. Riktigt gott, jag hade knappt ätit nåt på hela dagen så att jag var jättehungrig. 
 
Fast nu blir det nog lite mys framför tv:n med familjen och kanske jag tar in en av våra kaniner och myser med en stund. 
 
Peace. Enjoy. 
Puss Julia 
 

Godnatt

Goodbye Monday. 
Nu säger jag godnatt för mig. Jag har precis kollat klart på pengarna på bordet, och nu finns det inte något mer att göra direkt, så jag kan lika bra gå och lägga mig. Det blir att gå upp lite över sex imorgon istället för sex för att Nellys mamma ska skjutsa oss till skolan. Rätt skönt att slippa ta den tråkiga bussen. 
Fast det blir nog ifsäg att läsa lite i min bok innan jag kommer att sova helt. 
 
Hörs imorgon bloggen. 
Puss Julia 
 

Kan inte få låten ur huvudet..

Sitter här nu och kan verkligen inte få låten ur huvudet. Tycker att den är så bra..
Bara för att detta är mitt näst sista inlägg idag så tänker jag lägga in låten här
 
 
Ha en trevlig kväll!
Puss Julia 

Måste ha!!

 
De är tre plagg som jag verkligen vill ha. 
Jag tycker att dem är skitsnygga, så jag får väl åka iväg till helgen och fylla på garderoben lite. Jag rensade ju ut lite i helgen, så nu är där plats för nytt. 
Älskar att shoppa nytt, men roligast är det att shoppa med kompisar. Det känns bara obekvämt och jobbigt att shoppa med familjen..
 
 

Lite nya redigerade bilder

 
 

Outfit 19e November

Kofta: Ullared 2012
Byxor; Gina Tricot 599:-
Klocka; Ullared 2011
Armband; England av Hannah

19e November

Hej bloggen!
 
I skolan idag var det faktiskt ganska roligt. Vi kollade ju som sagt på den filmen som heter "kärlekens mirakel" och den var lite konstig. Tydligen så har vi alla varit en liten sak med en svans som har tävlat mot andra liknande genom att komma till ens mage och ja. Helt jättekonstigt och emellanåt lite snuskig, fast en väldigt fascinerande film ändå. Ganska imponerande hur de kan ha filmat allting, hur fostret växer i magen och blir till ett barn. 
Intressant. 
Sen på eftermiddagen hade vi labb i cirka en timme, där vi fick känna, dra, lukta och till och med smaka på kondomer. De smakade och luktade faktiskt olika. Vissa smakade och luktade vanilj, vissa jordgubb och vissa choklad. Jag gillade jordgubben bäst faktiskt och den var faktiskt mest tänjbar också, så det var bra.
Vad vi även gjorde var att se hur mycket vatten en tampong suger upp och det var någon som hade beräknat att tamponger sög upp 75 milliliter, vilket är ganska mycket. 
Men ja, så har i alla fall min dag varit. Annars har jag bara haft kul med Hannah som har kommit tillbaka från England och jag fick ett jättefint armband av henne som hon hade köpt där, lägger in en bild sen samtidigt som outfiten för dagen. 
 
Enjoy.
Puss Julia 

Running

Hade tänkt att jag skulle börja lägga in en låt för varje inlägg så att ni kan ha musik igång under tiden ni läser, om ni vill? Säg gärna vad ni tycker. 
 
I alla fall så var jag ute och joggade en lite runda med mamma för cirka fyrtiofem minuter sedan. Vi joggade bara i en halvtimme. Vi var trötta och orkade inte så mycket idag. Söndagar är alltid så dryga. Det enda roliga på söndagar är solsidan som börjar klockan åtta, men nu är den slut. Istället är det Beck på tv:n, men den är dåligt så jag orkar inte kolla på den. 
Jag smsar hellre med min bebi som precis har kommit hem från England. Har saknat henne sjukt mycket, så jag längtar tills imorgon, då jag får träffa henne. Wihoo!
Imorgon ska vi även kolla på en film i skolan inom kursen som heter "kärlekens mirakel". Antagligen en film om hur barnet utvecklas i magen när man är gravid, osv. Det blir väl kul antar jag. Sen måste jag till bibblan efter skolan för att hitta en engelsk bok till steg tjugotre. Det ska vara en bok som finns i film också, något tips?
Jag hade tänkt mig en romantisk, typ Dear John eller The Notebook, men jag vet inte. Jag får se vad dom har. I värsta fall får jag ta något Harry Potter, fast de är väl också bra antar jag. Tycker bara att de är lite för tjocka för mig. Jag är inte direkt någon läsmänniska.. 
 
Och mitt betyg på denna helgen måste nog vara en 9/10 ändå. Jag tyckte att det var skönt att bara ta det lugnt en helg utan att göra något speciellt. Bara ta det lugnt med familjen och kolla på film och äta godis. 
Nästa helg hoppas jag ändå på att träffa någon kompis och shoppa eller kolla på bio eller något annat kul. Jag tänker höra med my besties om dom vill hitta på något. 
Hoppas eran helg också var mysig och trevlig. 
Enjoy.
Puss Julia 

Musik

Hej
Sitter just nu och lyssnar på musik. Spotify. 
Lyssnade precis på en väldigt bra låt,  Justin Bieber – Fall och nu blev det Justin Bieber – All Around The World.
Jag älskar Justin Bieber, han är så bra och hans låtar är så härliga. 
 
Innan idag vaknade jag vid tjugo över elva. Det var verkligen skönt med sovmorgon idag igen. 
Igår kväll kollade jag och familjen på 21 Jump Street och den var faktiskt jättebra tyckte jag. Den var ganska rolig och sen var ju Channing Tatum med, så det blev lite sexy där med. 

 
 
Haha, men idag blir det nog en lugn dag också. Jag hade tänkt skriva ut lite bilder till mitt fotoalbum, så jag får väl se hur det går och om jag orkar sitta framför datorn och göra det. 
Vad ska ni göra idag?
Enjoy. 
Puss Julia 

The last moment - Kapitel 3

Previous...
Latte var som chokladglass för mig. Det var det jag tröstade mig själv med när jag mådde som sämst. Jag gick alltid till bästa närmsta café och köpte en latte.
Jag satt där och log ett tag åt tanken och sedan bestämde jag mig för att gå hem. Jag tog min latte med mig och drack upp den påvägen tillbaka.
 
Väl hemma slängde jag ifrån mig lattepappmuggen och tog på mig pyjamas och la mig direkt i sängen. Om jag skulle prestera så bra som möjligt imorgon så behövde jag sömn.
Det tog bara några minuter, sedan somnade jag djupt.
 

Mina ögon öppnades med ett ryck. De gick fram och tillbaka ett par gånger inom panik. Jag kollade på min klocka på nattduksbordet och jag fick ännu mer panik. 
Klockan hade inte ringt, nu var jag säkert en halvtimme försenad, första dagen också. 
Jag flög bokstavligt talat ur sängen och bort mot garderoben där jag direkt slängde upp dörren och tog fram ett par enkla jeans, ett linne och en snygg kavaj. 
Förut hade jag aldrig behövt fixa mitt hår så mycket, så jag la inte ner så mycket energi på det. Jag bara puffade upp det lite, eftersom lockarna hade hållt sig sedan igår. 
Jag skyndade mig till köket där jag snabbt bredde mig en macka med skinka på och åt upp den fort innan jag gick halvsprang in till badrummet och snabbt la på ett lager mascara och läppglans. 
Fastän jag hade bråttom ville jag ju ändå se bra ut första dagen.
Jag kollade mig som hastigast i spegeln ovanför handfatet och log. Det såg bra ut, så fick det bli. 
Sen greppade jag tag i min väska och ut genom dörren springandes mot tunnelbanan.
 
Justin's perspektiv
Jag steg in i studion med ett bra humör. Mina tankar igår var att jag säkert skulle försova mig idag och att Scooter skulle bli irriterad, men så blev det inte riktigt. Jag hade faktiskt vaknat redan vid sex tiden och börjat fixa mig inför inspelningen. Sedan vid åtta åkte vi och nu steg jag in i studion medans jag sjöng One Day med Asaf Avidan...  
   
Michael hade lett stort mot mig, fastän jag hade totalt skitit i att komma igår. Jag antog att det var låten som gjorde att han skrattade till lite. 
Michael var han som hade hand om studion och som skulle hjälpa mig med inspelningen. Han var absolut den bästa. Ibland såg jag han och mig som bröder, med tanke på att vi alltid hade så roligt med varandra både under  inspelningarna och annars under pauser och när som helst. Han var verkligen en skön kille. 
 
Jag satt där på stolen mitt i rummet. Det kändes verkligen som om att dagens inspelning skulle gå bra, verkligen. Den nya som skulle hjälpa till och sköta inspelningen var inte ens här, och Michael ville inte börja utan henne. 
Ibland var det bara typiskt. Att nykomlingar inte kunde passa tider. Jag hade varit på så bra humör idag, tills nu. Nu hade vi väntat i trettio minuter. Jag ville bara komma igång, för jag kände mig rastlös. Michael hade gått iväg för en kvar sedan för att ringa till den nye och hade fortfarande inte kommit tillbaks än. 
 
Jen's perspektiv
Typiskt. Just nu gillade jag inte mitt jobb, vilket inte var så jättebra, med tanke på att jag inte ens hade börjat jobba än. 
Först hade jag sprungit som en galning till tunnelbanan, som sedan hade släppt av mig där jag skulle av, New York city, där jag även där hade sprungit som en galning mot studion. När jag nästan var framme hade Michael ringt och nästan skällt ut mig och jag hade bett om ursäkt och sagt att jag var där snart, men då bad han mig att gåoch köpa fyra latte från starbucks innan jag kom, och då var det bara att vänta. Han meddelade att de skule börja nu och att om jag inte kom inom tio minuter så skulle det inte bli så mycket jobb idag.
Jag förstod vad han menade. Han hade rätt. Första dagen och redan en halvtimme föresenad, jag förstod verkligen varför han var arg. 
Nu hade jag precis köpt de fyra latte som han hade bett om och nu var det bara 5 minuter kvar tills "tiden gick ut" eller vad man säger. Jag sprang verkligen fort nu. Innan hade jag bara småjoggat, men nu sprang jag på riktigt.
Inom tre minuter var jag framme, anfådd, men lättad över att jag hade hunnit. 
När jag kom gav Michael mig ett snett leende, vilket betydde att jag hade klarat av det och att det var lugnt. 
-Good. You're here. Go in to the recording studio and give our visitors their latte, since they have been waiting for an half our, sa han bestämt och gav mig en smäll i ryggen. 
Jag nickade osäkert och gick sedan in i studion och det första jag såg var Justin Bieber och hans manager. Michael hade inte nämnt något om att det var dem som skulle komma idag. Egentligen, varför skulle han?
Jag gillade verkligen inte Justin Bieber. Jag tyckte att han verkade stöddig och som om att han ahde ett stort ego. Det passade ju verkligen bra att jag skulle jobba i närheten av honom.. 
-I'm sorry that you got to wait, sa jag förtvivlat, men det var en falsk förtvivlan. Inombords log jag över att få ha gjort Justin Bieber arg. 
Han och Scooter bara kollade på mig och rynkade pannan, eller egentligen kollade dem på det jag hade i handen, latten. 
-Oh! Here you are. A sorry since I came too late. 
-Thank you, sa Scooter, men Justin bara tog för sig en av pappmuggarna utan att säga något. 
Jag log mot Scooter, men kollade surt mot Justin. Han var precis som jag hade tänkt mig, en snygg kille men oartig och stöddig. 
-Well, shall we start, since Jen finally is here? sa Michael och kollade på mig och den stöddiga. 
-Yes, please. We have been waiting for an half our, so please, just start, sa Justin och jag kände i nacken hur han stirrade på mig. 
 
Vi hade precis kommit igång och Justin hade sjungit cirka två låtar. "Beauty and a Beat" och "Believe". Jag var inte direkt impad. Det fanns så många bra artister i världen, men ändå handlade allting alltid om Justin Bieber. Hela världen kretsade kring Justin Bieber och jag förstod verkligen ingenting. 
Hur alla småtjejer kunde tycka att han var så bra och att de var villiga att döda något för att få träffa honom. Han var bara en vanlig kille som sjunger och det är många som vet vem han är. Eller nästan alla på hela jordklotet. det var väl inget märkvärdigt med det, eller?
-We take Beauty and a Beat again, ok? sa Michael genom en mikrofon vid alla knappar som jag inte förstod ett smack av. Jen are just going to fix the mike for you. 
-Erm.. It's ok, I can fix it by my own, svarade han osäkert, men högt. 
-Okey, if you say so, let's start. One, two, three, four... 
Justin retades som satan. Han gillade verkligen inte mig. Inte för att jag brydde mig så mycket direkt. Jag gillade ju inte honom heller så mycket. Jag bara undrade varför han inte gillade mig. Han verkade liksom sur på mig av något slag. Scooter och Michael var ju inte sura, så det kunde inte vara för att jag kom försent. 
-Jen? Can you answere me? sa Michael och jag ryckte till. 
-Um, what? 
Michael ställde sig upp från stolen och min blick föll på Justin inne i inspelningsrummet. Han gav mig en arg och jobbig blick. Jag fattade ingenting förrens Michael ställde sig nära mig och viskade något i mitt öra. 
-If you not shape up, I have no other choice to fire you, okey? sa han argt och bestämt. 
-Erm.. Yeah. 
-Good. Are you okey? Has something happened? sa han omsorgfullt. 
-No. It's just my first day at work and I moved in to my apartment yesterday. It has justin been so much lately. Im will pull myself until tomorrow, I promise. 
Han gav mig ett snett leende och satte sig sedan ner i stolen framför knapparna igen. 
-Go and fix Justin's mike now. 
-Yes, of course, svarade jag och gjorde som han sa. Jag gick in i inspelningsrummet där Justin satt. Jag försökte att koncentrera mig på att inte kolla på Justin, då blev jag bara nervös. 
-Well, your first day is very impressive, sa han kaxigt och höjer på sina ögonbryn. 
Jag försökte att ignorera honom och göra det jag skulle, men han bara fortsatte att prata. 
-Michael must be very satisfied with you, right? 
-Hey, what do you want? I know I messed up today, ok? Do your own bussiness! utbrast jag och gick sedan ut ur rummet och satte mig på en stol en bit bort från Michael. 

Tredje delen! 
Det tog ett tag att skriva denna. Först och främst eftersom jag försökte att hitta bra bilder att ha till delen, men jag tror att dessa blev bra. Och sen för att jag försökte att komma på lite vad som skulle hända i studion, med mera. 
Men vad tyckte ni om dagens del idag då? Ni vet att jag älskar att få komentarer va? 
Enjoy. 
Puss Julia 
 
 
 

I sängen

Hellu.
Ligger just nu i min sköna och mysiga säng och bara har de hur bra som helst.
Fast ifsäg så är jag väldigt hungrig, men jag tror att vi ska äta snart. Jag hoppas i alla fall det för jag svälter här!

Idag har jag nästan bara städat och kollat på film. One Tree Hill, of course! Världens bästa serie.
Det är så sjukt spännande nu, jag fick låna systers data, så har degat framför datorn i hennes säng idag. Riktigt skönt att få bara ta det lugnt en helg.
Innan idag var även jag och pappa och hyrde en film som heter 21 Jump Street, så den ska vi kolla på ikväll. Enligt bästa vän, Nelly, ska den vara jättebra, Channing Tatum är ju med i den.

Men ni får ha det så bra, för nu ska jag gå ner och se om maten är klar.
Enjoy.
Puss Julia

Filmer

Jag hade tänkt ge lite tips på bra filmer, både komedi, kärlekoch action.
 
Kärlek:
The Notebook (Dagboken)
The Vow (Älska mig igen):
 
Komedi:
John Tucker must die:
 
 
Ted:
 
Action:
Mission Impossible 1:
 
The Town:

So sick

Bara för att rubriken ovanför är samma som en låttitel så länkar jag låten
 
 
Men jag är i alla fall inte "so sick of love song" som han Ne-Yo är i låten, jag är bara sjuk. Ont i magen och illamående. Eller jag mår hyfsat bra just nu, det var mer innan idag som jag inte mådde så bra.
Eftersom jag inte mådde bra idag så var jag hemma från skolan. Piss egentligen, för jag älskar fredagarna. Dom är alltid så roliga. Först har vi spanska, sen svenska, lunch och sen på eftermiddagen har vi antingen musik eller idrott. Låter kanske inte jättekul, men det är faktiskt roligt på fredagar.
Och egentligen skulle jag ha redovisat både svenska steg 20 och engelska steg 22 idag, men det blev ju inte så nu.
Istället har man då varit hemma hela dagen och bombat mig själv med One Tree Hill avsnitt i vår mysiga soffa med vår härliga usa filt från ullared.
 
Just nu är jag hemma själv och sitter och kollar på tv samtidigt som jag skriver här på bloggen. Pappa är och lämnar av min syster hos vår farbror och hans tjej, för hon ska passa våra kusiner. Fast sen kommer pappa hem och då ska han ha köpt med sig Ben & Jerry glass också! Mums!
Mamma är på yoga och kommer att vara där ett tag till, tills lite senare ikväll, så ja.
Ikväll blir det x-factor också. Vem hejar ni på? Jag hejar i alla fall på Isak och Malcolm. Dom är riktigt bra! Och de har olika stilar som de sjunger på, men de är därför jag hejar på båda. Jag tror att dem kommer att stanna kvar länge i tävlingen faktiskt, och om ni undrar så tror jag att Alexander åker ut idag. Jag hoppas i alla fall det, för hans nummer är otroligt tråkiga.
Vem tror ni åker idag och vilka två står i duellen?
 
Nu ska jag i alla fall kolla vidare på tv:n, för de är A.N.T på Disney Channel, och det är bra, så vi hörs!
Enjoy.
Puss Julia  ♡

The last moment - Kapitel 2

Previous...
 
Justin
 Jag ville också skaffa familj och vara den perfekta killen för någon, men de visste jag att jag aldrig skulle bli. Och jag visste att mitt motto var "Never say Never", men just nu gick det bara inte att tro på det. Inte inom detta.
-I'm sorry, hann jag säga innan dörren smälldes igen bakom mig och jag brast ut i gråt. Tårarna rann och det blev inget stopp. Jag bara satt där utanför dörren och grät för alla mina misstag. Inte ens att sjunga skulle få mig att må bättre.

Äntligen. Alla mina saker var nu inne i min nya, underbara lägenhet och nu var det bara att packa upp allt ur dess pappkartonger. Det skulle bli mycket jobb, men tänk så fint det skulle bli när det väl var klart. Jag längtade nästan efter att få se när allting satt på sin plats och jag kunde börja leva mitt nya liv här i New York, drömmarnas stad, som det även kallades.
Att hitta jobb behövde jag inte oroa mig för. Det var redan ordnat och klart. Förut hade jag sökt till jobbet på en inspelningsstudio som var i närheten av där jag nu bodde. Cirka tio minuter med tunnelbana, så det var inte så farligt enligt mig. När jag först sökte jobbet trodde jag aldrig att jag skulle få jobbet. Jag trodde verkligen inte att jag hade nog med färdigheter för att få jobbet, men jag hade visst fel.
Visst, jag hade gått på gymnasium med musik som inriktning och då hade de gått igenom musik skapande, så jag visste ju det mesta, men eftersom denna studion var ganska stor och jag väldigt liten som man säger, blev jag ganska chockad att jag fick jobbet.
 
Nästan hälften av alla mina prylar och möbler var på sin plats efter ett par timmar, och då kände jag att jag behövde en paus från allt arbete. Jag gick till köket och satte igång tekokaren och sedan tog jag ner en tallrik. Jag öppnade kylen och tog fram smör, sallad, tomat och paprika. Självklart skulle jag göra min berömda mästarmacka, som mamma kallade den, eftersom hon tyckte så mycket om den.
Brödet fanns där jag hade lagt det, i brödkorgen bredvid kylen. Jag tog fram en brödbit och skar två skivor som jag sedan bredde smör på och la på allt det andra.
En minut senare var även mitt te klart och då tog jag all min fika och satte mig ute på balkongen.
Det var fint väder och ute på vägen såg man stora folkmassor som trängde sig fram över övergångsstället en bit bort. Förut hade jag tyckt att Stockholm hade väldigt mycket folk, men New York hade nog vunnit priset som mest befolkning för mig just nu. Här var riktigt mycket folk. Det är nästan svårt att se åt vilket håll man ska och man måste verkligen hålla koll på sina väskor och fickor, för man vet aldrig med så många folk. Det är väl alltid nån som försöker att råna en.
Jag tog en tugga av min macka och njöt. Njöt av utsikten som New York bjöd på. Mina tankar började att forsa inom mig som blodet i mina ådror.
Jag började tänka på om jag inte skulle klara av mitt jobb, med tanke på mina svaga färdigheter. Kanske de som jobbade där inte tyckte om mig och inte tyckte att jag gjorde ett bra jobb och skulle avskeda mig redan första dagen.
Bara tanken fick mig att må dåligt, så jag försökte att svälja tanken med hjälp av lite te. Jag ville inte tänka såhär. Jag var alltid negativ och oroar mig allt för mycket om saker som jag inte har nån aning om.
Fast fortfarnade kunde jag inte sluta tänka lite på det. På följderna alltså. Om jag blev avskedad första dagen så skulle jag inte kunna få lön. Lön som skulle betalas för lägenheten inom den närmsta veckan, och om jag inte fick lön så att jag kunde betala för lägenheten så skulle jag inte kunna bo här och om jag inte kunde bo här visste jag inte vart jag skulle bo. Jag skulle bara vara en ensamvarg och helt vilsen i New York utan att veta vad jag skulle göra.
Plötsligt kände jag att jag mådde dåligt och behövde lägga mig ner, så att jag åt och drack upp det sista av min macka och mitt te och sedan gick jag till sängen och la mig.
Jag hann bara precis stänga ögonen ett par sekunder, sedan hade jag somnat.
 
Justin's perspektiv
Jag satt på starbucks. Min latte hade precis kommit och jag kände verkligen suget efter att hälla den i mig, fast den var fortfarande varm.
Mina tankar var huller om buller. Allting med Brooke hade fått mig på så dåligt humör, både idag och igår. Jag kunde inte få henne ut mitt huvud. Inte en sekund. Talessättet som löd "du vet inte vad du har förrens det är borta" stämde in perfekt. Det var precis så det var för mig nu.
Min känsla var att jag inte kunde leva utan henne, men när man tänker efter så hade jag ett liv innan hon kom in i bilden och då var det hur bra som helst, men ändå kunde jag inte tänka så. Det var fel.
Jag försökte ta en klunk av latten, men brände mig direkt. Det stacks på tungan. Hatade den känslan. Stickandert förvinner heller aldrig på en hel dag, det är jobbigt.
Efter att jag precis hade satt ner latten på bordet igen, vibrerade det till i min byxficka. Mobilen. Jag ville inte svara eller ens kolla vem det var som ringde, men jag kände att jag var tvungen ändå.
Jag tryckte ner handen i fickan och fick tag i mobilen. På displayen stod det "Scooter". Min manager. Om jag tryckte på upptaget skulle han märka det och jag orkade inte med vibrationsljudet, så jag hade inget annat väl än att svara.
-Hej, svarade jag med ett helt vanligt tonfall efter att jag hade tryckt på den gröna knappen där det stod "svara" på i mobilen.
-Hej bro, vad händer? sa han glatt.
-Ingenting.
-Du, jag vet att du är deppig över det här med Brooke, men du måste försöka att komma över det. Okej? sa han medlidandes. Jag antar att eftersom jag hade varit väldigt frånvarande på inspelningen igår så ville han väl ringa för att höra om det var bättre idag. Egentligen skulle vi spela in i studion idag också, men jag orkade inte med det. Inte än.
-Det är svårt, sa jag ledset och kände gråten i halsen. Jag känner mig så misslyckad.
-Jag förstår dig, men vi måste verkligen få spelat in din låt denna veckan, annars ligger vi efter riktigt mycket i schemat. Eftersom det är försent nu idag och du antagligen inte är på humör så tar vi det imorgon, okej? sa han allvarligt. Jag förstod honom. Han hade ett schema och tidtabell att hålla och jag bara förstörde allt. Jag brukade aldrig må såhär dåligt och det gick ut över alla andra. Det enda vettiga och rätta att göra var att komma imorgon. För min egen skull också. Jag behövde komma på andra tankar än Brooke.
-Okej, jag kommer. Jag lovar.
-Så ska det låta. Och du? sa han. Drick inte för många latte nu, du drack 6 stycken igår. Det är inte nyttigt.
Sedan la han på. Jag log lite åt vad han hade sagt, med tanke på att det faktiskt var sant. Latte var som chokladglass för mig. Det var det jag tröstade mig själv med när jag mådde som sämst. Jag gick alltid till bästa närmsta café och köpte en latte.
Jag satt där och log ett tag åt tanken och sedan bestämde jag mig för att gå hem. Jag tog min latte med mig och drack upp den påvägen tillbaka.
 
Väl hemma slängde jag ifrån mig lattepappmuggen och tog på mig pyjamas och la mig direkt i sängen. Om jag skulle prestera så bra som möjligt imorgon så behövde jag sömn.
Det tog bara några minuter, sedan somnade jag djupt.
 

Kapitel 2, whoop whoop!!
Det blev visst ikväll ändå. Jag kan ju skriva en del imorgon också om jag orkar med det och har många ideér.
Så vad tyckte ni om denna delen då? Var den bra/dålig? Motivera gärna vad ni tycker.
 
Jag kommer kanske att lägga ut nåt mer inlägg ikväll, det beror på om jag kommer på nåt att skriva om, men ja, jag får se. Håll utkik!
Hoppas att ni gillade dagens del.
Enjoy.
Puss Julia  ♡

Today 14/11

Hey beautiful.
Idag har varit en ganska chill dag faktiskt. På förmiddagen i skolan satt jag vid en dator och skrev klart min intervju i engelskan, så imorgon blir det att redovisa steg 22. Efter det, vid cirka 10 tiden gick jag in till matte föreläsning på steg 18, och det gick väl bra.
På eftermiddagen satt jag, Nelly, Moa S och Filippa i ett grupprum och hade hur kul som helst. Vi satte även ut kvinnans och mannens könsorgan på en bild, eheh och så skrev vi klart instuderingsfrågorna i so:n om genus och jämställdhet mellan kvinnor och män. Så de gick ganska bra. Sen gjorde vi ju annat under tiden, alltså pausade och hade kul. För mycket jobba blir inte bra, man måste ta en stund till lite skratt emellanåt.
Och nu är ju inte Hannah i skolan förrens på måndag, för hon åkte till england idag. Jag saknar henne redan. Det känns så tomt i skolan utan henne. Sad face.
 
Men ja, livet fortsätter och imorgon blir det laboration om kvinnans menstration eller hur man stavar det, så det blir väl intressant antar jag..
Och så är det franska! Kul kul.
Det kommer kanske ut en ny del i novellen lite senare, så håll utkik, annars kommer det upp imorgon.
 
Enjoy.
Puss Julia ♡

In my bed

Lyssnar just nu på en väldigt bra låt, "Don't wake me up" med Chris Brown. Gillar den för den har ett väldigt bra tempo och så gillar jag själva texten rätt mycket.

Nu ligger jag i alla fall i sängen efter att ha kollat på ett par avsnitt av världens bästa serie, One tree Hill! Faktiskt riktigt bra.
Så det blir upp tidigt som vanligt imorgon och ta bussen. Kanske jag tar den fem över sju istället för fem i.. Jag får se. Det är ju drygt att komna till skolan så tidigt.

Godnight sunshines'







School

Hey beautiful!
 
Idag har varit en ganska okej dag i skolan. Vi har börjat med biologin inom vår sexualkunskap, så den föreläsningen var faktiskt ganska rolig, haha. Sen fick vi en uppgift där vi skulle sätta ut mannens och kvinnan könsorgan på en bild, och förvånansvärt kryssade jag, Hannah och Moa S i rätt delar direkt. Eller i alla fall på mannens. Hmm..
Haha, i alla fall så hade vi sen so genomgång inom samhällskunskap och några andra ämnen som jag inte kommer ihåg, och då gick vi mycket igenom genus och jämställdhet mellan kvinnor och män och så diskuterade vi om folk behanlade det ena könet annorlunda jämfört med det andra.
Men jag kommer inte ihåg om vi fick nån uppgift i so:n.
Aja, sen har jag mest jobbat med engelska idag, så det är bara att renskriva allt jag har skrívit på datorn och sedan är det steget redo att redovisas för Christel. Yey! Härligt att ha terminsmålen klara i engelskan.
 
Efter skolan tog Nelly, Hannah och jag en annan buss till Blentarp, eftersom vi inte orkade vänta en timme på bussen, och vi kom ju tidigare till konfan dessutom. Så vi tog istället först 6:an och sen i veberöd bytade vi buss till 341.
Så det gick väl bra det också. Ska nog börja ta den bussen på eftermiddagarna nu.
Och ja, sen kom vi till konfan och fikade och sen stack vi till kyrkan och där visade prästen oss lite förklädnader och sånt som alla präster hade på sig på de olika händelserna, så de var väl intressant.
Efter konfan gick jag hem och åt jag och tog en dusch och nu sitter jag här i sängen med de sista lördagsgodisarna bredvid mig och myser till musiken på min cd-spelare. Taylor Swift. Älskar henne!
 
Men jag får se vad som händer imorgon i skolan, förhoppningsvis något kul.
Enjoy.
Puss Julia

The last moment - Kapitel 1

Det var höst. Regnet öste ner. Jag stod ute på balkongen till min enkla etta på nybroplan och tittade ut över Stockholm. Nere på gatan såg jag en kille och lite längre bort en tjej som sprang snabbt över vägen med jackor över huvudet för att inte bli blöta. Det kvittade. Man blev alltid blöt fastän man hade en jacka som skydd. Det hade jag lärt mig efter alla mina år i Stockholm. Jag hade bott i Stockholm så länge jag kunde minnas. Min födesel hade skett här och ända sedan dess hade jag varit helt förälskad i staden och hade aldrig velat flytta härifrån, förrens nu. Jag har fyllt 21 nu och därför tyckte jag att det var dags att börja följa mina drömmar. Stockholm är inte direkt den bästa platsen att uppfylla drömmar, men USA däremot? 
Det var redan för två år sedan som jag hade hittat lägenheten helt oskyldigt och jag hade blivit förälskad på direkten. En trea i nästan världens underbarase stad, New York. Förut hade jag bara varit i New York två gånger med mina föräldrar. En gång med mamma och en gång med pappa när jag var lite yngre. Mina föräldrar hade skilt sig redan när jag var fyra år, vilket gjorde min uppväxt lite tuff, men jag klarade mig igenom den. 
Tillbaks till New York, redan som femåring hade jag drömt om att bo i New York, eftersom staden var så vacker och nu kändes det verkligen som om att en del av min stora dröm skulle gå i uppfynnelse.
Det var min sista natt nu i Stockholm. Flyttgubbarna hade kommit tidigare idag och hämtat alla mina lådor som skulle med till New York, och det enda som var kvar i min lägenhet var en säng, tandborste och lite mat i kylen. Mycket mer fanns det inte. Jag skulle åka tidigt imorgon bitti och då skulle även en annan flyttgubbe komma och ta det allra sista, som sängen och nattuksbordet. Och jag skulle få ta förväl av min kära lägenhet och mitt kära Stockholm.
 
Mammas blick som hon hade gett min när jag först berättade för henne om att jag hade köpt en lägenhet i New York var oförglömlig. Jag antar att det känns lite i hjärtat när ens barn berättar att den ska flytta till ett helt annat land långt borta, för det gör även att man inte kommer att kunna träffas lika ofta som om man bodde i samma stad.
Jag hade kramat om mamma och sagt att det skulle bli okej. Att jag skulle försöka att komma och hälsa på så ofta det gick och jag bjöd även in dem att komma nästa månad.
Pappa hade inte sagt så mycket, förutom att han var stolt över mig. Stolt över att jag hade vågat ta det beslutet att flytta utomland i en så ung ålder och stolt över att jag hade haft råd att köpa lägenheten alldeles själv, plus flygbiljetterna och allting.
Jag var faktiskt själv rätt stolt och förvånad över att jag hade haft råd till allting, men jag hade faktiskt mycket pengar över. Jag hade alltid jobbat mycket och hårt för att förtjäna mina pengar. Mitt jobb här i Sverige var faktiskt väldigt bra och jag trivdes med en bra lön.
Jag hade jobbat som assistent till en börsmäklare, och jag hade tjänat rätt bra på det i tre år. Men nu skulle jag ut i den stora världen och förhoppningsvis träffa den stora kärleken.
 
Justin's perspektiv
-Hey Brooke, ropade jag efter henne. I know I screwed up, but please, I love you. Jag kollade djupt in i hennes ögon och försökte att klämma fram en liten tår, men det gick inte, dropparna stannade kvar i ögonen ett tag till.
-Right, say that to the slut you fucked last night. It's over, just go. I never wanna see you again, sa hon argt och bestämt och öppnade dörren för att försöka schasa ut mig. Jag bara vickade och virrade på huvudet. Så lätt skulle hon inte komma undan. Visst, jag hade gjort fel och det var ett misstag att träffa den tjejen, vad hon nu än hette, men alla gör misstag, även jag.
-Please.. Just give me a second chance.
-You had your second chance for about three chances ago. Listen to me, it's over. We are never ever getting back together, like ever.
Nu kände jag tårarna komma. När hon sa det på det viset visste jag att det var allvarligt. I just detta ögonblicket insåg jag vad jag hade haft och nu aldrig skulle få tillbaka. Den kvinnan som jag älskade så otroligt mycket, men aldrig visat det. Allting som jag hade gjort var ett stort misstag som jag skulle få leva med länge och väl. Det fanns ingen annan än Brooke som jag ville tillbringa mitt liv med. Men nu var det försent.
-Just... Jag steg ett steg närmare henne och slog ut armarna på ett försök till en kram, men hon backade undan.
-Back off! You disgusting me. Get the fuck out my house, now! skrek hon åt mig, och jag blundade misslyckande och kände att det enda rätta att göra var att gå. Hur svårt de än skulle bli.
Hon hade rätt. Jag hade fått flera stycken chanser och jag hade misslyckats alla gånger. Jag kanske inte var ämnad till att vara en pojkvän. I alla fall ingen bra. Det kanske var menat att jag endast skulle vara artist och skådespelare. Kanske inget mer. Men jag ville inte att min liv skulle vara sådär. Jag ville också skaffa familj och vara den perfekta killen för någon, men de visste jag att jag aldrig skulle bli. Och jag visste att mitt motto var "Never say Never", men just nu gick det bara inte att tro på det. Inte inom detta.
-I'm sorry, hann jag säga innan dörren smälldes igen bakom mig och jag brast ut i gråt. Tårarna rann och det blev inget stopp. Jag bara satt där utanför dörren och grät för alla mina misstag. Inte ens att sjunga skulle få mig att må bättre.
 

Första kapitlet i The last moment. Som ni säkert har märkt så kommer den att handla om Justin Bieber och en annan tjej som jag bara har hittat på.
De kommer inte att träffas riktigt än, men om några kapitel kommer det nog, så håll ut.
Gillade ni början? Ja/Nej? Varför/varför inte?
Kommentera gärna och ge feedback så att jag kan förbättra den om det skulle vara så och kom gärna med olika tips om vad ni vill ska hända och så.
 
Puss Julia

People who fight

Hey alla vackra!
 
Idag har varit en rätt chill dag faktiskt. Gick upp vid 6 tiden (inte så chill), sen tog jag bussen vid 7 och kom till skolan tidigt, som vanligt.
I skolan har jag bara jobbat lite med matte och sen redovisat det samt ångmaskinen. Matte redovisningen gick bra, men ångmaskinsgrejet gick inte lika bra.. Aja. "What are you going to do?" Blev i alla fall godkänd.
Sen gick vi och niorna och kollade på nån sorts dansföreställning som var helt okej. Lite skum, men ändå ganska rolig emellanåt.
När den var slut tog jag 6:an med Nelly, Moa S och Carmen och sen tog jag Nelly och hennes syster 341 tillsammans och så.
När jag kom hem så satte jag mig framför tv:n och kollade på EMA från igår som jag hade spelat in. Justin, Taylor och One Direction vann priser. Wihoo. Faktiskt ganska rolig och intressant gala eller vad man kallar det.
 
Imorgon blir det konfa efter skolan och det hoppas jag ska bli kul. Vi gör faktiskt ganska roliga saker där ändå, istället för att bara läsa psalmer och sånt tråkigt. Så det är bra.
 
Sen har jag funderat på att skriva på en novell här i bloggen också som jag skriver på när jag känner för det. Lite ibland. Vad tycker ni? Tycker ni att jag ska göra det? Isåfall får ni kommentera vilken kändis ni vill att den ska handla om och lite sånt.
 
Enjoy.
Puss Julia

Mtv - Ema

Just nu sitter jag och kollar på ema, fast de är snart slut så ska sova snart.

Fikat

Nu har vi precis ätit tårta hos mormor och morfar, så jag antar att vi ska åka hem snart.
Det enda jag typ har gjort här är att äta och kolla på Ghost whisperer.






Har ni haft en bra farsdag? Har ni gett er pappa något fint? :)

Låttips

Här är lite låtar som jag tycker är bra, för er som vill ha lite tips.
Skyscraper - Travis Ratledge ☆
Wherever you will go - The Calling ☆
Red - Taylor Swift
Lego House - Ed Sheeran
Little Things - One Direction ☆
Bless the broken road - Rascal Flatts
In my place - Coldplay
Marvin's room - Conor Maynard
Beauty and a Beat - Justin Bieber ☆
Där jag hänger min hatt - Norlie & KKV
 Det var mina tips, ni får gärna skriva låtar som ni tycker är bra i en kommentar. puss

Farsdag

Hej alla!
Idag är det farsdag och det firas med släktträff hos mormor och morfar.
Vi har precis ätit en massa god mat och nu sitter jag här och tar de lugnt med kusinerna.

I fredags färgade Hannah mitt hår, så nu är jag typ ginger... Men jag blev ändå ganska nöjd.
Och sen igår tog jag de bara lugnt.
Hoppas er helg är mysigt och bra.





All alone

Tjenis!
Nu sitter jag här i och knappt gör någonting. Eller jo, jag väntar på mina kömpisar som aldrig kommer. Så att under tiden får jag sitta här i ett grupprum och smsa eller vara inne på internet.

Aja, idag i skolan ska vi till ungdomsmottagningen. Det blir nog kul...
Sen i eftermiddag ska jag följa med Hannah hem och så färgar hon mitt hår och äter hos henne och så, sen åker vi till gården och träffar kompisar, sen går vi hem till mig och sover över där.
Ska bli kuligt!

Men nu ska jag fortsätta med att göra typ ingenting, så ja en bra dag.
Puss Julia

Godnatt

Nu säger jag godnatt för mig efter en rolig dag!
Hoppas eran dag har varit bra.

Jag hoppas bara nu att jag kan sova, för jag sov på soffan innan i ett par timmar..

Godnatt i alla fall.

Franska

Hej alla!
Nu sitter jag i skolan och har franska, yey.
Vi har precis gått igenom lite, så nu får vi själv jobba med våra franska steg, vilket är lite svårt, med tanke på att det inte finns några uppgifter på steget..




Efter franskan ska vi ha bild och sen i eftermiddag blir det upptakt på jag 5, sexualkunskap.
Trevligt.

Men nu ska jag sluta skriva och plugga på glosor istället, ha det bra!
Puss Julia

In my bed

Ligger i sängen nu. Detta blir det sista inlägget den 7 november 2013.
Haha, drama queen då..
Men nu ska jag i alla fall sova. Går lurarna i öronen och ögonen slocknar snart så det ska väl inte ta lång tid innan man somnar. Har bara svårt för att lägga ifrån mig mobilen för idag..
Men måste faktiskt sova, godnatt!

Sov gott.
Puss Julia


p.s. här får ni nåt att dreggla över;




Pluggat

Nu har jag precis pluggat lite med svenska. Jag hade lite kvar som jag skulle renskriva, så nu kan jag snart redovisa mitt steg. På mitt steg har jag skrivit ett reportage, en artikel och en krönika och det var en krönika som jag nyss skrev klart. Jag hoppas verkligen att den blev bra och att min lärare gillar den, hehe.
Sen blir det bara att göra projektprov, läsförståelse. Hatar det, men det måste göras.
 
I alla fall, idag hade vi idrott i skolan. Vi hade både basket, innebandy och badminton. En bana med baske, en bana med innebandy och en bana med badminton. Sex olika lag som skulle möta varandra.
Det gick faktiskt ganska bra, eftersom mitt lag vann alla matcher, förutom den sista, för då blev det lika. Men det var faktiskt ganska kul, men jobbigt.
När jag sen kom hem idag så satte jag mig ner framför tvn och åt lite mellanmål, fastän klockan var fyra, men ändå. Sen kom pappa hem och vi åkte till tennisen. Kul kul!
 
Imorgon ska vi börja med sexualkunskap i skolan och det inleds med en trevlig film. Härligt. Detta lär bli intressant.. Och förhoppningsvis ska vi ha bild också. Älskar bild, det är så kul. Ibland, när vi har någonting som man ska rita, annars inte så kul.
Sen blir de ju franska också, yey! Så de kommer antagligen och föroppningsvis bli en rolig dag imorgon med my lovely friends.
 
Hoppas att eran dag har varit grym, för det har min.
Puss Julia

I skolan

Just nu har jag precis kommit till skolan och sitter därför i ett grupprum där nere all alone.
Haha, ganska skönt att sitta själv ändå. Jag väntar på att my friends ska komma, så jag får väl lyssna på musik under tiden.

Ja, det händer väl inte så mycket idag, utom att vi har idrott. Sen får jag se vad jag jobbar med idag.

Ha en bra dag! Hörs senare.
Puss Julia




Sjuk

Idag har varit en väldigt lugn dag. Har varit hemma på grund av mag ont, så ingen skola för mig idag. Missade min franska och spanska, men det är tur att vi har språk en gång till i veckan.
Eftersom att jag har varit hemma hela dagen så har jag kollat färdigt på en av mina favoritserier One Tree Hill. Eller ja, jag kollade klart på hela tredje säsongen. Det finns cirka 8 säsonger eller något, så jag får väl önska mig fjärde säsongen i julklapp eller nåt. Serien är riktigt bra och spännande. Love it!
Mer än så har jag inte gjort. Bara legat under vår nya sköna usa filt och myst framför tvn. Och sovit förstås.
 
Men imorgon blir de nog skola för mig igen och då ska vi ha idrott, kul.. Idrott är inte direkt mitt roligaste ämne. Det är snarare typ franska, bild och biologi. Men det går.
Sen vet jag inte om jag ska redovisa klart ångmaskinen och hur den fungerar och så. Aja, får plugga lite till det nu ifall det blir att jag ska redovisa, för egentligen skulle jag gjort det idag, men det blev ju inte så.
 
Sen på fredag ska jag nog hem till älskade Hannah efter skolan och så ska hon kanske färga mitt hår mörkare. Lite röd/brunt och så äter vi även och så hos henne och sen sticker vi till gården ett par timmar och sedan sovér vi över hos mig tills på lördag. Det blir säkert jättekul och mysigt. Det är alltid lika kul att träffa Hannah. Saknade henne lite idag eftersom jag var hemma, men jag saknade även Nelly och Filippa.. Och Emelie som jag åkte hem ifrån i söndags. Henne saknar jag jättemycket. Vi hade en jättemysig helg tillsammans med en massa skratt och godis. Haha.
 
I alla fall, så ska vi nog äta nu så jag får gå ner och se om maten är klar. Hörs.
Puss Julia

Med Emelie

Just nu sitter jag vid Emelies dator och försöker att göra mitt första blogginlägg på länge. Jag har tänkt börja om på nytt, så därför raderade jag mina förra inlägg.
 
Om cirka en och en halv timme ska jag och Emelie dra till Malmö för att först käka på jensen's och sen kolla på bion Ted. Det kanske kommer upp nån bild senare ikväll efter att vi har kommit hem från Malmö.
 
Aja, nu ska jag fixa lite mer med min nya design som ni kanske ser att jag har fixat med lite.
Puss Julia!